Menu Sluiten

Het is bijna zover !

Nog even geduld en dan beginnen de Olympische Spelen van 2024 in Parijs
ook deze editie is Nederland weer vertegenwoordigd tijdens het handboogschieten waar we vorige editie succesvol een zilveren medaille haalden tijdens het mixed event.

Locatie handboogschieten OS Parijs

De locatie voor het handboogschieten is “Esplanade des Invalides“, de tuin van een van de mooiste monumenten van Parijs.

Wedstrijdrondes handboogschieten op de Olympische Spelen

Alle schutters schieten 72 pijlen in de zogenoemde ranking ronde. Deze ronde vindt plaats op de dag van de openingsceremonie.  Ze hanteren een knock-out systeem. In deze knock-outfase, waarbij de nummer 1 het opneemt tegen de als laatst geplaatste boogschutter. Boogschutter nummer 2 neemt het vervolgens op tegen de op een na laatste geplaatste. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Dit proces gaat net zo lang door totdat er twee boogschutters overblijven. Deze schutters strijden om de gouden medaille van de Olympische Spelen Boogschieten 2024. De twee boogschutters die de halve finale hebben verloren, strijden in een wedstrijd tegen elkaar voor de bronzen medaille.

Schema en programma handboogschieten Olympische Spelen 2024 Parijs

Het programma voor het handboogschieten vindt plaats tussen 25 juli en 4 augustus 2024. Houd de agenda op de website in de gaten !!!